Nieuwe collega: Leonie Asselbergs

We zijn heel erg blij om te kunnen melden dat wij een nieuwe (hand)therapeute binnen ons team mogen verwelkomen. Per 1 mei kunnen jullie haar tegen komen in de praktijk. Leonie zal in eerste instantie starten op de vrijdag. Naast handtherapeut is Leonie ook kinderfysiotherapeut. 

Feestdagen

In verband met de feestdagen is onze praktijk gesloten van vrijdag 22 december om 12.00 uur tot 2 januari.

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2024!

Zorgverzekeringen 2024

Beste patiënten,

 

In deze periode van het jaar worden de voorwaarden en tarieven van de zorgverzekeraars voor 2024 bekend gemaakt.

 

Wij hebben besloten om met ingang van 1 januari 2024 overeenkomsten te sluiten met alle zorgverzekeraars.

Het kan echter zijn dat wij door een zorgverzekeraar uitgesloten worden en dat geldt dan alleen voor bepaalde pakketten. Welke? Dat weten wij ook pas in januari.

Uiteraard bent u dan nog steeds van harte welkom in onze praktijk, maar wij kunnen dan niet meer direct declareren en daarom zult u de factuur toegezonden krijgen (het praktijktarief vindt u in de wachtruimte en op onze website). U zult deze dan aan ons moeten voldoen en zelf insturen naar uw zorgverzekeraar. Zij vergoeden dan een deel van de kosten.
Uw fysiotherapeut kan door een rechtstreekse verbinding met alle verzekeraars uw polisgegevens controleren en u voorlichten over uw mogelijkheden. Zo weet u altijd voor aanvang van uw behandeling hoe uw vergoeding geregeld is.

Mocht u vragen hebben voelt u zich dan vrij om deze te stellen.  Dit geldt natuurlijk voor alle patiënten met vragen over de zorgverzekering in 2024.

vertrek Eileen de Ruiter

Helaas heeft Eileen besloten om te stoppen met haar werk als fysiotherapeut en heeft onze praktijk verlaten per 1 augustus, wij vinden dat heel erg jammer maar wensen haar veel succes en plezier in haar toekomstige werkveld. 

Koningsdag 2023

Op 27 april - Koningsdag-  is de praktijk gesloten, vrijdag 28 april zijn we weer aanwezig. U kunt onze voicemail inspreken of een mail sturen, deze zullen we vrijdag beantwoorden.

Feestdagen 2022

Op vrijdag 23 december s'middags vanaf 15.00 uur is de praktijk gesloten.

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2023!

Dominique Abbink Ergotherapeute

Vanaf 17 oktober zal Dominique ons team komen versterken, Dominique is ergo-handtherapeute. Zij zal op maandagochtend in de praktijk aanwezig zijn. Wij zijn heel blij met haar als nieuwe collega en verwelkomen haar graag in ons team.Heeft u een vraag voor Dominique, of over ergotherapie, stel deze dan gerust.

Vertrek Floor Ebenau

Helaas heeft Floor Ebenau besloten om te stoppen met haar werk als fysiotherapeut en heeft onze praktijk verlaten per 30 september, wij vinden dat heel erg jammer maar wensen haar veel succes en plezier in haar toekomstige werkveld. 

Maatregelen in verband met het Coronavirus (per maart 2022)

Wij hebben alle maatregelen los gelaten, wel vragen wij u de normale hygiëne regels in acht te houden. Voor wie dat wil hangt er bij binnenkomst een dispenser met desinfectie waar u gebruik van kunt maken.

Maatregelen in verband met het Coronavirus (per 18 februari)

Omdat wij veel werken met kwetsbare patiënten (en het wordt ook vanuit de beroepsgroep fysiotherapeuten geadviseerd) vragen wij u

om in de praktijk nog steeds een mondkapje te dragen. Ook wij zullen de mondkapjes blijven dragen.

 

Maatregelen in verband met het Coronavirus:      

·        Wij schudden geen handen.

·        Wij dragen een mondkapje en omdat wij veel met kwetsbare mensen werken vragen wij u ook een mondkapje te dragen.

 

Wij verzoeken u:

·        Een handdoek mee te brengen bij elke afspraak.

·        Indien u klachten heeft die op corona lijken, maar waarvan u zeker weet dat het geen corona is (denk aan hooikoorts), meld u dit dan meteen bij uw therapeut.

·        Indien u last heeft van verkoudheid, hoesten, buikklachten, hoofdpijn, vermoeidheid of koorts verzoeken wij u om NIET binnen te komen.

Nieuwe richtlijnen per 6 november 2021

Maatregelen in verband met het Coronavirus       

 

·        Wij hanteren 1,5 meter t.o.v. alle aanwezige personen binnen de praktijk.

·        Wij schudden geen handen.

·        Wij dragen een mondkapje en verzoeken u om ook een mondkapje te dragen.

 

Wij verzoeken u:

·        Bij binnenkomst uw handen te wassen/desinfecteren.

·        Om niet met meerdere mensen binnen te komen en niet meer dan 5 minuten van te voren.

·        Alleen in dringende gevallen gebruik te maken van het toilet.

·        Een handdoek mee te brengen bij elke afspraak.

·        Een mondkapje te dragen.

·        Indien u klachten heeft die op corona lijken, maar waarvan u zeker weet dat het geen corona is (denk aan hooikoorts), meldt u dit dan meteen bij uw therapeut.

·        Indien u last heeft van verkoudheid, hoesten, buikklachten, hoofdpijn, vermoeidheid of koorts verzoeken wij u om NIET binnen te komen en de afspraak af te zeggen. De 24-uursregeling vervalt dan.

 

Nieuwe richtlijnen betreffende de corona regels per 25-09-2021

De richtlijnen rondom het corona virus zijn per 25 september veranderd.

Omdat wij veel werken met kwetsbare patiënten en we tijdens de behandeling de 1,5 meter afstand niet kunnen handhaven, vragen wij u

om in de praktijk nog steeds een mondkapje te dragen. Ook wij zullen de mondkapjes blijven dragen.

 

Maatregelen in verband met het Coronavirus:      

·        Wij schudden geen handen.

·        Wij dragen een mondkapje en omdat wij veel met kwetsbare mensen werken vragen wij u ook een mondkapje te dragen.

 

Wij verzoeken u:

·        Een handdoek mee te brengen bij elke afspraak.

·        Indien u klachten heeft die op corona lijken, maar waarvan u zeker weet dat het geen corona is (denk aan hooikoorts), meld u dit dan meteen even bij uw therapeut.

·        Indien u last heeft van verkoudheid, hoesten, buikklachten, hoofdpijn, vermoeidheid of koorts verzoeken wij u om NIET binnen te komen.

 

Gebruik van een mondkapje met ingang van 26-06-2021

De richtlijnen voor het gebruik van mondkapjes zijn per

26 juni 2021 veranderd.

Omdat tijdens de behandeling de 1,5 m afstand niet gehandhaafd kan worden, geldt in de praktijk nog steeds de mondkapjesplicht. Wij zullen de mondkapjes blijven dragen. We willen u vragen dit ook te doen.

Traint u in de oefenzaal (en blijft u op 1,5 m van anderen) dan is vanaf 26 juni een mondkapje niet meer verplicht. Wel vragen wij u in de wachtkamer en in de gang het mondkapje te blijven dragen.

Onderstaande bericht blijft dan ook van toepassing.

 

Team Fysiotherapie Slobbe

Corona werkwijze binnen de praktijk

 • Wij hanteren 1,5 meter t.o.v. alle aanwezige personen binnen de praktijk.
 • In de praktijk hebben we meerdere mogelijkheden om uw handen te wassen/desinfecteren.  Wij vragen u daar gebruik van te maken.
 • Kom alleen, alleen indien noodzakelijk mag een andere persoon mee naar binnen.         
 • Wij verzoeken u maximaal 5 minuten van te voren binnen te komen en in de wachtkamer plaats te nemen.
 • U mag alleen in dringende gevallen van het toilet gebruik maken.
 • Wij verzoeken u een eigen (bad)handdoek mee te nemen.
 • Bij klachten, die lijken op coronaklachten (denk bv aan hooikoortsklachten), verzoeken wij u dit, vooraf, te melden aan uw therapeut.
 • Heeft u klachten van verkoudheid, hoesten, buikklachten, hoofdpijn, vermoeidheid of koorts? Dan hopen wij dat u uw verantwoordelijkheid neemt en dit, vooraf, bij ons aangeeft. Wij kunnen u, helaas, niet ter plekke één op één behandelen, ter bescherming van onszelf en onze andere patiënten. Als u contact met ons op neemt, kunnen we samen met u tot een oplossing komen. Ditzelfde geldt ook wanneer u in aanraking bent geweest met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld of als gezinsleden klachten hebben.
 • Behoort u tot de risicogroep ( bent u boven 70 of heeft u één van de volgende klachten; long- en hartklachten, oncologische of neurologische klachten, diabetes mellitus, nierproblemen en bij verminderde weerstand) dan kunnen wij in overleg met u kijken of het mogelijk is om u te behandelen.
 • In de praktijk schudden we geen handen meer, wij willen u vragen dit dan ook niet te doen.
 • Patiënten die voor Dirk-Jan Slobbe komen vragen wij om via de achteringang te komen, u kunt bij wijze van uitzondering achter de praktijk parkeren. U wordt op de afgesproken tijd opgehaald bij de achterdeur.

 

Welke maatregelen hebben wij zelf getroffen?

 • Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en GGD strikt op.
 • Wij verwelkomen u met een glimlach in plaats van met een hand.
 • Wij wassen onze handen voor én na de behandeling, ook desinfecteren wij onze handen met alcohol of desinfectiegel.
 • Wij zorgen na iedere behandeling voor een goede ontsmetting van de ruimte, deurklinken, behandelbanken, trainingsapparatuur en de wachtruimte worden na elke patiënt gereinigd.
 • Wij gebruiken geen hoeslakens meer (gelieve uw eigen badlaken mee te nemen).

Bent u ziek maar heeft u onze begeleiding hard nodig? Wij kunnen u niet binnen de praktijk behandelen maar wij zullen graag op andere manieren met u in contact komen. Wilt u hier gebruik van maken? Belt u naar 0575-572900 of mail naar info@fysioslobbe.nl en wij vertellen u wat de mogelijkheden zijn! Op deze manier kan uw behandeling, op afstand middels een  video- of telefonisch consult, toch doorgaan!

 

Bovenstaande kan aangepast moeten worden, en daarbij zullen wij de richtlijnen/maatregelen van het RIVM/de regering blijven volgen, wij zullen dan opnieuw contact met u opnemen.

 

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben maar mocht u vragen hebben, waarover dan ook, neemt u dan even contact op. Wij denken graag met u mee.

Floor Ebenau

We hebben een nieuwe collega!

Jullie hebben haar misschien al gezien en kennisgemaakt! Floor Ebenau werkt bij ons als handtherapeut op de maandagochtend, dinsdagavond en op de vrijdag.

We zijn heel blij met haar als nieuwe collega en wensen haar heel veel werkplezier in onze praktijk.

Eline van der vegt

Op woensdag 18 november 2020 werkte onze collega Eline van der Vegt voorlopig voor de laatste keer, ze is bevallen van een prachtige dochter, Sophie!

Wij wensen iedereen een gezond en gelukkig 2021!

December feestdagen; gewijzigde openingstijden.

Op donderdag 24 december s'middags vanaf 13.00 uur en vrijdag 25 december, donderdag 31 december en vrijdag 1 januari is de praktijk gesloten.

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2021!

Nieuwe richtlijnen

De richtlijnen voor het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen zijn per 1 oktober aangepast, onderstaande richtlijnen van 1 mei blijven wij volgen, maar daarop komt de volgende aanvulling;

 

* We vragen u, net als ons, een mondkapje te dragen in de wachtkamer en tijdens de behandeling.

* Wij zijn verplicht om bezoekers te registreren. Wij doen dat vanuit onze agenda’s of vragen uw naam en telefoonnummer/emailadres. In geval van bron- en contactonderzoek, voor de GGD,  zullen wij deze gegevens moeten delen.

Corona update

GROEN LICHT VOOR HET WEER VEILIG OPSCHALEN VAN FYSIOTHERAPEUTISCHE ZORG!

 

Beste patiënt,

 

Op 1 mei hebben VWS en het RIVM de fysiotherapeuten toestemming gegeven om de zorg weer behoedzaam en stapsgewijs op te schalen volgens een aangepast stappenplan.

Wij zijn ontzettend blij dat onze deur, eerst nog op een kier, weer voor u open gaat. Het zal voorlopig nog niet "als vanouds" zijn.  Veiligheid staat in alles voorop, zowel voor de patiënt als voor de therapeut!

Wij gaan vanaf maandag 4 mei weer starten met het geven van individuele therapeutische behandelingen die niet langer uitgesteld kunnen worden en zullen hierbij verschillende maatregelen in acht nemen.

Indien u al bij ons onder behandeling was, zullen WIJ contact met u opnemen om te bespreken wanneer u weer zou kunnen komen en het stappenplan met u bespreken. Ook als u een afspraak bij ons wil maken zullen we eerst dit stappenplan met u bespreken.

 

Werkwijze binnen de praktijk:

 • Wij hanteren 1,5 meter t.o.v. alle aanwezige personen binnen de praktijk.
 • In de praktijk hebben we meerdere mogelijkheden om uw handen te wassen/desinfecteren.  Wij vragen u daar gebruik van te maken.
 • U moet alleen komen, alleen indien noodzakelijk mag een andere persoon mee naar binnen.         
 • U mag maximaal 5 minuten van te voren binnen komen en in de wachtkamer plaatsnemen.
 • Na de behandeling moet u direct naar huis gaan.
 • U mag alleen in dringende gevallen van het toilet gebruik maken.
 • Wij verzoeken u een eigen (bad)handdoek mee te nemen.
 • Bij klachten, die lijken op coronaklachten (denk bv aan hooikoortsklachten), verzoeken wij u dit, vooraf, te melden aan uw therapeut.
 • Heeft u klachten van verkoudheid, hoesten, buikklachten, hoofdpijn, vermoeidheid of koorts? Dan hopen wij dat u uw verantwoordelijkheid neemt en dit, vooraf, bij ons aangeeft. Wij kunnen u, helaas, niet ter plekke één op één behandelen, ter bescherming van onszelf en onze andere patiënten. Als u contact met ons op neemt, kunnen we samen met u tot een oplossing komen. Ditzelfde geldt ook wanneer u in aanraking bent geweest met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld of als gezinsleden klachten hebben.
 • Behoort u tot de risicogroep ( bent u boven 70 of heeft u één van de volgende klachten; long- en hartklachten, oncologische of neurologische klachten, diabetes mellitus, nierproblemen en bij verminderde weerstand) dan kunnen wij in overleg met u kijken of het mogelijk is om u te behandelen.
 • In de praktijk schudden we geen handen meer, wij willen u vragen dit dan ook niet te doen.
 • Patiënten die voor Dirk-Jan Slobbe komen vragen wij om via de achteringang te komen, u kunt bij wijze van uitzondering achter de praktijk parkeren. U wordt op de afgesproken tijd opgehaald bij de achterdeur.

 

Welke maatregelen hebben wij zelf getroffen?

 • Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en GGD strikt op.
 • Wij verwelkomen u met een glimlach in plaats van met een hand.
 • Wij wassen onze handen voor én na de behandeling, ook desinfecteren wij onze handen met alcohol of desinfectiegel.
 • Wij zorgen na iedere behandeling voor een goede ontsmetting van de ruimte, deurklinken, behandelbanken, trainingsapparatuur en de wachtruimte worden na elke patiënt gereinigd.
 • Wij gebruiken geen hoeslakens meer (gelieve uw eigen badlaken mee te nemen).
 • Bent u ziek maar heeft u onze begeleiding hard nodig? Wij kunnen u niet binnen de praktijk behandelen maar wij zullen graag op andere manieren met u in contact komen. Wilt u hier gebruik van maken? Belt u naar 0575-572900 of mail naar info@fysioslobbe.nl en wij vertellen u wat de mogelijkheden zijn! Op deze manier kan uw behandeling, op afstand middels een  video- of telefonisch consult, toch doorgaan!

 

Bovenstaande kan aangepast moeten worden, en daarbij zullen wij de richtlijnen/maatregelen van het RIVM/de regering blijven volgen, wij zullen dan opnieuw contact met u opnemen.

 

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben maar mocht u vragen hebben, waarover dan ook, neemt u dan even contact op. Wij denken graag met u mee.

 

CORONA UPDATE

Als gevolg van het corona virus hebben wij het beleid binnen de praktijk aangepast en het besluit genomen te stoppen met de fysieke behandelingen in de praktijk.

Naar aanleiding van de persconferentie van maandag 23 maart jl. en op advies van de Rijksoverheid, het RIVM en onze beroepsgroep KNGF is het voor ons helaas niet langer toegestaan om mensen in de praktijk te behandelen (op een enkele uitzondering na). Dit zal gelden tot het moment dat de richtlijnen/adviezen niet meer van toepassing zijn.

We kunnen u alleen op afstand behandelen met behulp van een telefonisch consult of via een videoconsult. Zo kunnen we toch uw vragen behandelen, oefeningen doorsturen, adviseren en coachen. Deze consulten zullen als behandeling gedeclareerd worden zoals de zorgverzekeraars ons tijdelijk hebben toegestaan.

Onze therapeuten zullen contact met u opnemen om met u te overleggen hoe we u in de komende periode het beste kunnen helpen.

Wij blijven gewoon telefonisch bereikbaar op 0575-572900. Als de telefoon niet opgenomen wordt, spreekt u dan alstublieft de voicemail in. Wij zullen dan contact met u opnemen. Ook kunt u mailen naar: info@fysioslobbe.nl

Heeft u nog vragen of wilt u overleggen met uw therapeut, neem dan gerust contact met ons op.

We hopen u op deze manier in deze moeilijke tijd toch zo goed mogelijk te kunnen begeleiden op afstand en u daarna weer te mogen verwelkomen in onze praktijk.

Team Fysiotherapie Slobbe

Corona update Fysiotherapie Slobbe

Corona update Fysiotherapie Slobbe

Als gevolg van het corona virus hebben wij het beleid binnen de praktijk aangepast.

We hebben besloten alle niet acute en niet noodzakelijke behandelingen vanaf 23 maart geen doorgang te laten vinden. Dit zal gelden tot het moment dat de landelijke richtlijnen/adviezen van de overheid en RIVM niet meer van toepassing zijn.

Als u denkt dat behandeling noodzakelijk is, neem dan contact op met de praktijk om te overleggen of de behandeling telefonisch, via videoconsult of in uitzonderlijke situaties op de praktijk of aan huis plaats kan vinden. De zorgverzekeraars hebben aangegeven tijdelijk de telefonische behandeling of videoconsult te vergoeden als een gebruikelijke behandeling fysiotherapie. Wij zullen ze dan ook als een behandeling declareren bij uw zorgverzekering.

Wij zijn gewoon telefonisch bereikbaar op 0575-572900. Indien er niet opgenomen wordt, spreekt u dan alstublieft de voicemail in. Wij zullen dan contact met u opnemen.

Ook u kunt mailen naar: info@fysioslobbe.nl

Wij behandelen GÉÉN mensen die tot de risicogroepen behoren, namelijk:

1.       Mensen ouder dan 70 jaar mét

-          Long- en luchtwegproblemen

-          Hartaandoeningen

-          Diabetes Mellitus/suikerziekte

-          Nieraandoeningen

-          Verminderde weerstand tegen infecties

2.       Mensen die verkoudheidsklachten hebben:

-          Neusverkoudheid

-          Loopneus

-          Niezen

-          Keelpijn

-          Lichte hoest

-          Verhoging tot 38,0 °C

3.       Mensen die recent in het buitenland zijn geweest

4.       Mensen met iemand in de directe omgeving met (verdenking op) Corona/COVID-19

5.       Mensen met een partner/gezinslid met een kwetsbare gezondheid

Heeft u nog vragen of wilt u overleggen met uw therapeut, neem dan gerust contact met ons op.

We hopen u na deze rare periode weer te mogen verwelkomen in onze praktijk.

 

Coronavirus

Wij krijgen veel vragen en daarom willen wij u informeren welke maatregelen wij als praktijk hebben genomen in verband met het coronavirus, ingaande dinsdag 17  maart.

 

Het coronavirus: wat betekent dit voor u als u Fysiotherapie Slobbe wilt bezoeken?

Wij houden ons bezig met uw gezondheid en in dit geval doen wij er alles aan om te zorgen voor een zoveel mogelijk ‘virus-vrije’ omgeving!

 

Wat betekent dit voor u?

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu adviseert bij verkoudheid, hoesten of koorts de sociale contacten te beperken. Hiermee wordt de kans om onopgemerkt het virus verder te verspreiden zo veel mogelijk voorkomen. Daar waar mensen geen klachten hebben kunnen de fysiotherapiebehandelingen gewoon door gaan.

 

Wel vragen wij om uw medewerking op de volgende punten:

 • Heeft u klachten van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan hopen wij dat u  uw verantwoordelijkheid neemt en de afspraak afzegt.  U kunt contact met ons opnemen om een afspraak in de praktijk om te zetten in een consult op afstand. De therapeut kan het consult telefonisch houden en huiswerkoefeningen en programma’s toesturen.
 • Ditzelfde geldt ook voor u wanneer u in aanraking bent geweest met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld of als u in een besmet gebied bent geweest.
 • U kunt uw afspraak zonder consequenties verzetten. Wilt u proberen dit zoveel mogelijk 24 uur van te voren te doen? Zo kunnen wij het vrijgekomen plekje opnieuw invullen.
 • In de praktijk hebben we meerdere mogelijkheden om uw handen te wassen/desinfecteren. U kunt hier gebruik van maken.
 • Neem een groot badlaken mee voor op de behandeltafel.
 • Behoort u bij de kwetsbare groep mensen dan kunnen wij in overleg met u kijken of behandeling aan huis haalbaar is.
 • In de praktijk schudden we geen handen meer, wij willen u vragen dit dan ook niet te doen bij bekenden die u in de praktijk tegenkomt.

 

Welke maatregelen hebben wij zelf getroffen?

 • Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en GGD strikt op.
 • Wij verwelkomen u met een glimlach in plaats van met een hand.
 • Wij behandelen geen kwetsbare doelgroepen meer in de praktijk, denk oa aan mensen met long- en hartklachten, oncologie, neurologie, diabetes mellitus en bij verminderde weerstand.
 • Wij wassen onze handen voor én na de behandeling, ook desinfecteren wij onze handen met alcohol of desinfectiegel.
 • Wij zorgen na een behandeling voor een goede ontsmetting van de ruimte. Ook worden deurklinken, behandelbanken,  trainingsapparatuur en de wachtruimte extra gereinigd.
 • Wij gebruiken geen hoeslakens meer, gelieve uw eigen badlaken mee te nemen.
 • Bent u ziek maar heeft u onze begeleiding hard nodig? Wij zullen graag op andere manieren met u in contact komen. Wilt u hier gebruik van maken? Belt u naar 0575-572900 of mail naar info@fysioslobbe.nl en wij vertellen u wat de mogelijkheden zijn! Op deze manier kan uw behandeling, op afstand, toch doorgaan!

 

Natuurlijk kan bovenstaande elk moment aangepast moeten worden, en daarbij zullen wij de richtlijnen/maatregelen van het RIVM/de regering blijven volgen, wij zullen dan opnieuw contact met u opnemen.

 

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben maar mocht u vragen hebben, waarover dan ook, neemt u dan even contact op. Wij denken graag met u mee.

 

Team Fysiotherapie Slobbe

 

Nieuwe collega

Vanaf 1 september 2019 is Martine Venis ons team komen versterken, Ze is aanwezig op de dinsdagmiddag/avond en woensdagmiddag/avond.

Naast handtherapeut is zij ook kinderfysiotherapeut. Binnen de kinderfysiotherapie focust zij zich voornamelijk op de zuigelingen met voorkeurshouding of met motorische problemen, op oudere kinderen met fijnmotorische en/ of schrijfproblemen en op kinderen met orthopedische klachten. In de toekomst hoopt zij dit uit te breiden naar kinderen met een handtherapeutische vraagstelling.

 

December feestdagen; gewijzigde openingstijden.

Op woensdag 25 december, donderdag 26 december, dinsdag 31 december en woensdag 1 januari is de praktijk gesloten.

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2020!

De fysiotherapievergoedingen voor 2020 zijn bekend!

De vergoedingen voor fysiotherapie in 2020 zijn bekend gemaakt door alle zorgverzekeraars.

Deze informatie is overzichtelijk verzameld op: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/fysiotherapie

 

GEWIJZGDE OPENINGSTIJDEN:

HEMELVAARTDAG 30 MEI 2019: GESLOTEN

VRIJDAG 31 MEI 2019 ZIJN WE GEWOON GEOPEND 8.00-18.00 UUR

 

TWEEDE PINKSTERDAG 10 JUNI 2019: GESLOTEN

VANAF DINSDAG 11 JUNI GEOPEND VANAF 8.00 UUR.

Wandelgroep

Wandelt u ook mee?

Vindt u het leuk om te wandelen, even lekker naar buiten met een groep andere mensen?

Zutphen Actief biedt in samenwerking met de fysiotherapiepraktijken Slobbe en Zuidwijk en vrijwilligers een wandelprogramma aan. Geheel vrijblijvend en kosteloos. Iedereen kan mee wandelen op zijn eigen niveau.

Wat gaan we doen?

We gaan naar buiten en wandelen met een groep vitale en minder vitale ouderen. De wandeling heeft een prettige opbouw waarin we samen werken aan conditie en kracht.

Waar?

We starten bij “De Uitwijk”, het buurtcentrum van de Zuidwijken. Na een gezellige wandeling komen we ook weer terug bij “De Uitwijk” en sluiten we af met een kopje koffie of thee.

Wanneer?

Elke woensdag van 11.00 tot 12.00 uur.

Aanmelden?

Aanmelden kan bij Fysiotherapie Slobbe, per telefoon; 0575-572900 of per email; info@fysioslobbe.nl

Nieuwe beweegrichtlijnen van de gezondheidsraad

Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen zouden volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief moeten bewegen en kinderen dagelijks minstens een uur. Ook worden voor beide groepen spier- en botversterkende activiteiten aanbevolen. Dit alles verlaagt het risico op chronische ziekten als diabetes en, hart- en vaatziekten, en depressieve symptomen en, bij ouderen, botbreuken.

 

De beweegrichtlijn voor volwassenen en ouderen luidt als volgt:

• Bewegen is goed, meer bewegen is beter.

• Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.

• Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.

• En: voorkom veel stilzitten.

Voor kinderen van vier tot en achttien jaar geldt de volgende beweegrichtlijn:

• Bewegen is goed, meer bewegen is beter.

• Doe minstens elke dag een uur aan matig intensieve inspanning. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.

• Doe minstens driemaal per week spier- en botversterkende activiteiten.

• En: voorkom veel stilzitten.

Wilt u de meer informatie over de nieuwe beweegrichtlijn? Klikt u dan hier voor de samenvatting van de publicatie van de gezondheidsraad.

Patiëntervaringsenquête van Qualiview

Qualiview

Wij  willen graag van u weten hoe u de behandeling heeft ervaren. Zo kunnen wij de zorgverlening voor u optimaliseren. Wij hebben daarom het bureau Qualiview gevraagd uitnodigen te sturen naar onze patiënten voor een tevredenheidsonderzoek. Daarom kunt u, aan het eind van uw behandelingen, een verzoek ontvangen van ons, via Qualiview,  om deel te nemen aan een vragenlijst. Deelname wordt  zeer op prijs gesteld.

Wat meten wij?

In dit onderzoek meten wij uw ervaring met de geleverde zorg door de praktijk en de therapeut. Had u het gevoel dat er naar u werd geluisterd? Communiceerde de behandelaar duidelijk? Werd u goed doorverwezen? Zijn er verbeterpunten? Door uw ervaring te delen kan de praktijk de zorgverlening beter laten aansluiten op de wensen van u als klant. De praktijk krijgt inzicht in verbeterpunten, ziet de algemene score en ziet per thema de score en waar verbeterpunten liggen. 

Het invullen van de patiëntervaringsenquête duurt slechts enkele minuten. Als u klaar bent, verstuurt u de antwoorden eenvoudig door op 'verzenden' te klikken. Alle data wordt anoniem verzameld. Uw gegevens zijn niet te herleiden en hebben dan ook geen invloed op het zorgtraject. Anoniem is dus echt anoniem. Wij geloven namelijk dat dit de beste manier is om eerlijke feedback te krijgen.

Deelname is niet verplicht, maar wordt zeer gewaardeerd. Want hoe meer mensen aan het onderzoek deelnemen, hoe betrouwbaarder de uitkomsten.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Alle data wordt met de hoogste prioriteit voor dataveiligheid verzameld, opgeslagen en opgeleverd. Qualiview is hiervoor ISO-gecertificeerd, wat wil zeggen dat zij aan alle privacy-eisen voldoen.

Mocht u geen vragenlijst ontvangen dan kan het zijn dat deze door het spamfilter in uw email geblokkeerd wordt.

Feestdagen

Gewijzigde openingstijden rond de komende feestdagen:

Vrijdag 27 april (Koningsdag): gesloten

Vrijdag 4 mei (Dodenherdenking): 8.00-18.00 uur

Donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag): gesloten

Vrijdag 11 mei: 8.00-18.00 uur

Maandag 21 mei (2e Pinksterdag): gesloten

De dagen dat we niet open zijn kunt u ons voor spoedgevallen via de mail bereiken.

Nieuwe collega

Vanaf 1 januari is Eline van der Vegt ons team komen versterken, zij is ergotherapeut en handtherapeut. Ze is aanwezig op de woensdagmiddag. Heeft u vragen over de ergotherapie binnen onze praktijk laat het ons dan gerust weten.

Feestdagen in december, gewijzigde openingstijden in de praktijk

 

In verband met de komende feestdagen hebben we gewijzigde openingstijden.

Maandag 25 december (1e kerstdag): gesloten

Dinsdag 26 december (2e kerstdag): gesloten

Woensdag 27 december: 8.00-12.30 uur

Donderdag 28 december: 8.00-17.00 uur

Vrijdag 29 december: 8.00-17.00 uur

Maandag 1 januari (nieuwjaarsdag): gesloten

 

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2018!

WIJZIGING OPENINGSTIJDEN IN VERBAND MET DE VAKANTIE

In verband met de vakantie is de praktijk op de woensdagen gesloten van 10 juli t/m 28 juli.

Alle andere dagen is de praktijk geopend van, in ieder geval, 09.30 tot 17.00 uur.

 

U kunt ons, buiten onze openingstijden, bellen: 0575-572900 en de voicemail inspreken, we bellen u dan zo snel mogelijk terug.

U kunt ons ook mailen: info@fysioslobbe.nl ook hierop zullen wij zo snel mogelijk reageren.

 

Wij wensen iedereen die op vakantie gaat een goede reis en een fijne vakantie!

 

Team Fysiotherapie Slobbe

HKZ Audit

Gisteren, woensdag 29 maart 2017, hebben we de HKZ audit gehad en gehaald! 

Hiermee heeft onze praktijk het HKZ certificaat gekregen!

Nieuwe collega

Vanaf 1 februari werkt bij ons in de praktijk: Betty Blaauw.

Betty is fysiotherapeut, handtherapeut en oedeemtherapeut.

Ze is aanwezig op de maandag.

Nieuwe collega

Vanaf 1 januari 2017 hebben we een nieuwe collega bij ons in de praktijk:

Judith Kleve, praktijkmanager.

Ze is aanwezig op de maandag- woensdag en donderdagochtend.

Feestdagen in december, gewijzigde openingstijden in de praktijk

In verband met de komende feestdagen hebben we gewijzigde openingstijden.

Vrijdag 23 december: 9.30-17.00 uur

Maandag 26 december (2e kerstdag): gesloten

Dinsdag 27 december: 9.00-16.00 uur

Woensdag 28 december: 8.00-17.00 uur

Donderdag 29 december: 8.00-17.00 uur

Vrijdag 30 december: 9.30-16.00 uur

We wensen u allemaal fijne feestdagen.

Zorgverzekering 2017

November 2016: De vergoedingen voor fysiotherapie in 2017 zijn bekend gemaakt door alle zorgverzekeraars.

Deze informatie is overzichtelijk geplaatst op meedere sites, klik voor meer informatie Zorgverzekering 2017

 

Sponsor FC Zutphen

29-11-2016: Fysiotherapie Slobbe is Bordsponsor bij FC Zutphen! Zie ook onze facebook pagina

Handtherapie Lochem

Op de donderdag zijn we aanwezig bij Fysiotherapie de Brug in Lochem voor de Handtherapie behandelingen.

Buslijn 80

In verband met werkzaamheden aan de Warnsveldseweg en Graaf Ottosingel is de route van lijn 80 tijdelijk anders. De bushalte vlak bij de praktijk is gewoon bereikbaar en in gebruik.

Emmerikseweg afgesloten

In de week van 18-22 juli 2016 is de Emmerikseweg afgesloten, de praktijk is bereikbaar, zie de aangegeven omleidingsroute.